[2s.mk-friends] Hacklab dezurstva

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Thu Jan 5 00:56:53 UTC 2012


Го ажурирав викито за дежурствата во Хаклаб.

http://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Дежурства

- Ако некој не сака да биде дежурен нека се тргне веднаш!
- Ако некој нов сака да биде дежурен нека се вметне веднаш!
- Ако си на листата дежурството не е опционо туку е задолжително.

- Задолженијата на дежурниот ги пишува таму и не се нешто комплицирани
(објави, отвори, зачисти, затвори).

Термините што се отворени за широк круг (во моментов Понеделник/Прва
помош, Четврток/Програмирање, Сабота/Сподели знаење) мора да бидат
редовно/континуирано објавувани на blog.spodeli.org и Хаклабот тогаш
редовно да биде отворен. Објавувања на твитер дека хаклабот е отворен
од твој акаунт не е дежурство. Договорања да се отвори Хаклабот на irc
не е дежурство.

За останати денови/ноќи не е битно може да се договараат по слободна
воља или да бидат адхок.

-- 
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list