[2s.mk-friends] Redovna i kvalitetna programa vo Hacklab

Vladan Popovic vladanovic at gmail.com
Mon Jan 9 12:07:27 UTC 2012


2012/1/9 Damjan Janevski <miopa at bagra.org>:
> Доколку има заинтересирани, јас сум расположен да држам презентација на курс
> за криптографија. Поконкретно, http://www.crypto-class.org е онлајн курс на
> Станфорд кој започнува за две недели. Идејата е еднаш неделно во траење од
> околу 2 часа да се проектираат видео материјали од курсот, да се решаваат
> задачи и да се дискутира. Доколку се регистрирате на сајтот, сите материјали
> ќе ги добивате на мејл, а има и форум каде што ќе бидат разјаснети сите
> евентуални нејаснотии.

Оваа идеја беше уште од АИ и МЛ класовите ама тогаш немавме хаклаб.
Сега кога имаме може да опфатиме повеќе курсеви во деновите кога нема
редовна активност (вторник, среда, петок и недела)
NLP класот може исто така да го следиме, би требало да е интересен
доста посетен.

поздрав
-- 
Владан


More information about the Ossm-members mailing list