[2s.mk-friends] Android часови

Bojan Ilievski drakuwa at gmail.com
Wed Jan 18 14:26:38 UTC 2012


2012/1/18 Aleksandar D. Balalovski <abalalovski at gmail.com>:
> 2012/1/18 Зоран Димовски <zoki.dimovski at gmail.com>:
>> Е ако целото тоа е форма на донација, може луѓето како сакаат да ги дадат парите
>> ама нема да ти плаќат по час а дали и ќе ви дадат донација тие што се
>> потенцијално
>> заинтересирани/дојдени. Не можеш да наложуваш.
>
> Ок де. Донација е со одреден минимум. Како и да е, ќе видиме вечер
> како функционира ова со часовите шо веќе се во тек (Алекс/Владан) и ќе
> се координирам според нив. Нема ништо ново/плус/минус да има.
>
> Позз
>
>
> --
> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
> GnuPG: 754AC43D,
>
> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members

Добро, како може да кажете дека е глупо да се бараат пари за КИКА? Со
која логика да се бараат пари? Па со таа логика што некој дава пари од
џеп за да функционира таа КИКА и си посветува слободно време за да
држи часови. Знаете колку пари се курсеви за Андроид или iOS? Воопшто
не станува збор за големи суми овде, туку повеќе за симболични со кои
што ке се покрива некој минимум за КИКА.

А за подкасти незнам, сепак има доволно подкасти и онлајн лекции, но
не би било лошо и да се снимаат часовите, па после да се објават.


More information about the Ossm-members mailing list