[2s.mk-friends] Програма за Кика за оваа недела 30.01-05.02 2012

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sun Jan 29 16:33:00 UTC 2012


Здраво,

Јас сум дежурен во Кика оваа недела (од 30.01 па натака), па да си прашам
да не има некој некои специјални желби за активности во Кика за следната недела?
Пишете ако имате нешто, да знам, да се организираме.

Стандардните активности се:
- понеделник ќе биде ГЛУПП (ГНУ/Линукс и Убунту прва помош)
- четврток на програмски јазици мислев да го разгледаме багот
Систем за исвестување на дежурните преку SMS и е-пошта
http://bugs.spodeli.org/issues/170
да разледаме некое API и да куцнеме некоја линија код.
- сабота на сподели знаење: јас планирам да си го растиурам
дигиталецот и да го чистам од прашина
а сигурно ќе се работи уште нешто...

Слободно давајте предлози што сакате да правиме ;)


Поздрав,
Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list