[2s.mk-friends] NSND Сплит 2012

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Mon Jul 2 23:02:39 UTC 2012


NSND Сплит 2012 годинава е викендот 18-19 август.

Новини оваа година се дека:

* неколку дена пред НСНД (од 15-17) кој сака ќе може да се 
дружи/хакира/шета во Сплит пошто ќе има повеќе луѓе од стандардната НСНД 
екипа веќе таму.

* најверојатно 2-3 недели однапред ќе треба да се уплати мал дел од 
престојот во „Bruno Bušić“ за организаторите да имаат сигурност во 
договарање со хостелот (студентскиот дом).


Овде сега се собираме прво заинтересирани, кој сигурно би одел, кој 
можда би одел и што би ве спречило да одите - за да се координираме или 
помогнеме. Јас ќе идам скоро сигурно, и тоа најверојатно со моја кола во 
која комотно се возат уште 3јца со багаж. Друга опција би било да се оди 
со комбе (изнајмено или позајмено) што е приказна за себе :)

Доколку има интерес, може како и да се отиде порано до приморје на 
бањање, па до Сплит на НСНД, или да се остане по НСНД на бањање.
или така нешто … go wild.Тоа што не се знае во моментов е дали ќе има некоја финансиска поткрепа 
за патувањето, т.е. престојот, но за-тоа-по-тоа.


Кој не знае што е НСНД … хмм, sorry :)


-- 
дамјан
More information about the Ossm-members mailing list