[2s.mk-friends] NSND Сплит 2012

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Mon Jul 2 23:40:49 UTC 2012


Јас сум сигурен околу идење. Ќе бидам спречен ако ме избркаат од GSoC. Епа
тоа, ако има место во кола кај тебе, тоа е супер.

2012/7/3 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>

> NSND Сплит 2012 годинава е викендот 18-19 август.
>
> Новини оваа година се дека:
>
> * неколку дена пред НСНД (од 15-17) кој сака ќе може да се
> дружи/хакира/шета во Сплит пошто ќе има повеќе луѓе од стандардната НСНД
> екипа веќе таму.
>
> * најверојатно 2-3 недели однапред ќе треба да се уплати мал дел од
> престојот во „Bruno Bušić“ за организаторите да имаат сигурност во
> договарање со хостелот (студентскиот дом).
>
>
> Овде сега се собираме прво заинтересирани, кој сигурно би одел, кој можда
> би одел и што би ве спречило да одите - за да се координираме или
> помогнеме. Јас ќе идам скоро сигурно, и тоа најверојатно со моја кола во
> која комотно се возат уште 3јца со багаж. Друга опција би било да се оди со
> комбе (изнајмено или позајмено) што е приказна за себе :)
>
> Доколку има интерес, може како и да се отиде порано до приморје на бањање,
> па до Сплит на НСНД, или да се остане по НСНД на бањање.
> или така нешто … go wild.
>
>
>
> Тоа што не се знае во моментов е дали ќе има некоја финансиска поткрепа за
> патувањето, т.е. престојот, но за-тоа-по-тоа.
>
>
> Кој не знае што е НСНД … хмм, sorry :)
>
>
> --
> дамјан
>
> ______________________________**_________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
> http://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120703/10a546e4/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list