[2s.mk-friends] SpodeliWifi подобрувања и нова верзија

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Wed Jul 18 16:46:10 UTC 2012


> Сето супер, само една комбинација не ми штима:
>
> Нов веб сервис - како шо треба + Имплементацијата е .NET;
>
> Колку шо се сеќавам оригиналното беше хостирано на lamp т.е. php.
>
> Претпоставувам после очекуваното консолидирање од страна на Боки, следен
> чекор, ќе биде правењето на истиот сервис во php, couchdb и сл.

да CouchDB ќе беше боље решение, со оглед дека веќе е решен проблемот на 
репликација на базата, а е HTTP/REST + JSON и лесно се користи.
А има и бар 2 без пари хостинзи (и лесна репликација).-- 
дамјан

More information about the Ossm-members mailing list