[2s.mk-friends] Состанок за КИКА : 18.07.2012

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Jul 19 11:47:39 UTC 2012


Здраво,

2012/7/19 Misha Popovikj <popmisa at gmail.com>:
>> Обично според сите договори за изнајмување, газдата е должен да
>> интервенира во ваков случај, исто како што беше со тендата на тераса.
>
> Ќе погледнам во договорот и ќе го известам.

Се сложувам дека треба да се реагира кај газдата и тој да си одлучи
што ќе прави(ме).
Значи, вчера кога отидовме на клучар да ни го подеси новото буренце
(тоа делчето клучот кај што се пика клучот), рече дека бравата е
некоја шведска стара брава од некакви бараки и дека сега нема такви и
дека новото буренце неможе да се стави. Ни предложи да направиме
муабет со газдата и да направиме муабет околу ова, бидејќи таква брава
не може да се најде. Рече дека или бравата треба да се смени или цела
врата.

Поздрав,
Јован


More information about the Ossm-members mailing list