[2s.mk-friends] Состанок за КИКА : 18.07.2012

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Thu Jul 19 12:02:48 UTC 2012


On 07/10/2012 09:30 PM, Aleks wrote:
> 2. Клучеви

Затоа што се разви дискусија околу бравата и клучевите и тука на листа, 
следново се донесе како одлука вчера на состанокот:

Кога ќе се смени бравата, клучеви ќе добијат сите членови на хаклабот и 
сите што придонесуваат за неговото функционирање, НО, услов за добивање 
на клуч е да се биде дежурен во хаклаб една недела.

Клуч == Дежурство.

Истотака ќе биде даден клуч на Викимедија Македонија кои што ќе треба да 
се одговорни за хаклабот секој вторник (или секој втор вторник) кога ќе 
ги одржуваат нивните состаноци во хаклабот.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list