[2s.mk-friends] Конференција за слободен софтвер

Visar Zejnullahu visar.zejnullahu at gmail.com
Sat Jun 9 09:37:12 UTC 2012


Zdravo,
Dali ima nesto novo vo vrska so ova? Koga ke se odrzi prezentacijata?

Pozdrav,
Visar Zejnullahu


2012/5/4 Jovan Kostovski <chombium at gmail.com>:
> Здраво,
>
> 2012/5/2 Jovan Kostovski <chombium at gmail.com>:
>> 2012/4/25 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
>>> Треба да одлучиме кого би сакале да викнеме од заедницата или компаниите кои
>>> што се занимаваат со слободен софтвер. Ако имате некој идол, човек што
>>> знаете дека работи со слободен софтвер и би можел да го презентира истото
>>> како бизнис кејс на конференцијата, ве молам испратете предлози на листава.
>>
>> Знам еден човек се вика Илија Кочо [1]. Тој секојдевно користи
>> слободен софтвер во својата работа + главен одржувач и придонесувач е
>> на повеќе портови на eCos [2] (real time embedded OS) за процесори од
>> FreeScale [3].
>
> Направив муабет со Илија и заинтересиран е да држи презентација која
> би траеле 20-30 минути.
> Имаме ли накаков начелен план какви треба да бидат презентациите и што
> сакаме да има во нив?
>
>
> ПОЗДРАВ,
> Чомбе
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members


More information about the Ossm-members mailing list