[2s.mk-friends] Конференција за слободен софтвер

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Mar 6 10:21:56 UTC 2012


Здраво,

Во хаклаб почнавме некои иницијални разговори за организирање на
конференција за слободен софтвер некаде на есен (веројатно септември), по
повод 10 години од постоењето на Слободен софтвер Македонија..

Првичниот документ е тука:
http://piratepad.net/ossconmk

Вториот документ е споделен на Google Docs, таму мислам дека имаме
поконкретни информации, ако сака некој пристап до документот може да пише
тука па Владан ќе го сподели, или па може е и добра опција да го направиме
целосно отворен за сите?

Идејата е да викнеме луѓе кои што би збореле од странство за различни теми
поврзани со слободен софтвер но во поголемиот дел, бизнис и техникал
рилејтед теми.

Ако побрзаме со составување на барањата за спонзори, можно е преку Инет да
добиеме некоја поддршка од Red Hat, дали преку испраќање на некои свои луѓе
тука или кеш, се уште не знаеме.

Значи мораме да составиме некоја листа на барања и да го проследиме тоа до
Инет што е можно побрзо. Истиот документ би го доставиле и до останатите
евентуални спонзори во иднина, сега се брзаме за Red Hat пошто мораат да го
внесат тоа во нивниот буџет за годинава.

Предлагам да направиме состанок во хаклаб неделава, може во четврток од 5
до 7 - пред да почне програмирање.

Па кој е заинтересиран да придонесе со идеи или да се пријави да помага при
организирањето на настанот може слободно да дојде.

Мораме да го составиме документот за спонзорство што е можно побрзо.
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120306/1e5f406f/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list