[2s.mk-friends] S&T го изгубиле проектот за здравствени картички

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Mar 20 20:58:34 UTC 2012


2012/3/20 Novica Nakov <novica at on.net.mk>:
> Бидејќи повеќе пати сме зборувале, а ништо не сме направиле, мора да
> има некоја причина за тоа. Последниот пат остана на тоа дека треба да
> собереме повеќе информации за тоа што точно работи/не работи на
> windows7. Имено стануваше збор за некој хардвер за кој не знаевме какви
> драјвери му требаат за да работи итн...

Алекс најде дека хардверот работи и под linux ако не се лажам.

Проблемот е што сите ординации мораа да купат Windows 7 (XP не се
продава веќе) за да можат да го инсталираат овој софтвер и да го
користат, што значи државата им наметнува platform-dependent решение,
тоа е проблемот, тие се информациите.
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org


More information about the Ossm-members mailing list