[2s.mk-friends] Анализа на Сподели Wiki

Blagoj Petrushev b.petrushev at gmail.com
Thu May 3 14:12:06 UTC 2012


Здраво,

Под сомнение дека постојат страници на Сподели Wiki, ја искролав
целата содржина што преку еден или повеќе линкови може да се пристапи
преку index страницата. Прескокнувани беа специјалните страници,
осносно, во кролањето учествуваа за написи и портали за категории. Еве
кратка анализа:

Портали за категорија: 1+62
Написи: 340
Страници кои пренасочуваат: 19

Најголем напис: "Водич за Ubuntu Dapper (drake)"
Напис со најмногу линкови: "Openformats.org"
Најлинкан напис: "GNU/Linux"

Има и листи на страниците со:  [separator: ' | ' ]
написи:
http://dl.dropbox.com/u/15492654/2cmk/spodeli.wiki.articles.csv
категории:
http://dl.dropbox.com/u/15492654/2cmk/spodeli.wiki.categories.csv
пренасочувања:
http://dl.dropbox.com/u/15492654/2cmk/spodeli.wiki.redirects.csv


Би било одлично некој што има пристап до базата да провери дали
навистина некои страници не се воопшто поврзани.

Планирам да направам и лексичка анализа, кои се локалните баззборови и слично.

Примам и порачки за дополнителна анализа.

Баже


More information about the Ossm-members mailing list