[2s.mk-friends] Конференција за слободен софтвер

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Fri May 4 13:03:11 UTC 2012


Здраво,

2012/5/2 Jovan Kostovski <chombium at gmail.com>:
> 2012/4/25 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
>> Треба да одлучиме кого би сакале да викнеме од заедницата или компаниите кои
>> што се занимаваат со слободен софтвер. Ако имате некој идол, човек што
>> знаете дека работи со слободен софтвер и би можел да го презентира истото
>> како бизнис кејс на конференцијата, ве молам испратете предлози на листава.
>
> Знам еден човек се вика Илија Кочо [1]. Тој секојдевно користи
> слободен софтвер во својата работа + главен одржувач и придонесувач е
> на повеќе портови на eCos [2] (real time embedded OS) за процесори од
> FreeScale [3].

Направив муабет со Илија и заинтересиран е да држи презентација која
би траеле 20-30 минути.
Имаме ли накаков начелен план какви треба да бидат презентациите и што
сакаме да има во нив?


ПОЗДРАВ,
Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list