[2s.mk-friends] nsnd: hacker exchange

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon May 14 08:19:58 UTC 2012


http://wiki.nsnd.org/index.php/CouchSurfing

Идејата е да се пријават луѓе од Скопје, Загреб и Белград кои што би можеле
да примат гостин дома на недела-две? и да напраиме еден вид на hacker
exchange помеѓу луѓето од хаклабите од регионот. Би требало да обезбедиме
само сместување, додека транспортот ќе биде покриен од страна на Викимедија
Србија. За храна и сл би се снаоѓале кој како може.

Може слободно да се пријавувате на викито (само прво треба да се
регистрирате), значи нешто како:

Град
Име
X слободно/и место/а - кауч/кревет
временски период евентуално
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120514/32055729/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list