[2s.mk-friends] blackout-mk

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Oct 7 20:08:10 UTC 2012


Ако имате сајт, форум или што и да е, можете да се приклучите на акцијата
за blackout на македонскиот интернет со почеток од 09.10.2012 во на полноќ.
Идејата е акцијата да трае 24ч за да се привлече внимание околу предлог
законот за навреда и клевета кој што дозволува интернет цензура.

За повеќе инфо: http://skopjehacklab.github.com/blackout-mk/

Ако сакате да ја поставите скриптата уште сега, еве го javascript кодот
подолу:

<script type="text/javascript">
  blackout_on = [2012,10,7] // само еден ден [година, месец, ден], или
  blackout_on = false; // без датум
  blackout_serious = false; // за тестирање (се тргнува со клик)
</script>
<script type="text/javascript"
  src="//skopjehacklab.github.com/blackout-mk/blackout-mk.js">
</script>

<script src="blokiraj.js" type="text/javascript"></script>
 <script>
  if (parent.frames.length > 0) {
   parent.location.href = self.document.location
  }
 </script>

-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20121007/c37aa79a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list