[2s.mk-friends] Отворени владини податоци

Dimce Grozdanoski dimce.grozdanoski at gmail.com
Tue Oct 16 08:29:16 UTC 2012


Cross-posting to all lists

Здраво на сите,

Би сакал да започнам дискусија во врска со т.н. Отворено владино 
партнерство, посебно после скоро одржаната конференција на тема „Користа 
на отворените податоци“ што се одржа во Скопје, во организација на 
Министерството за информатичко општество и администрација и 
Канцеларијата на Светската Банка во Република Македонија. [1]

Посебно ме интересира дали нашите заедници сметаат дека можат на било 
каков начин да се вклучат во ова партнерство, кои податоци би сакале да 
ги видат, дали е можно истите да се искористат и дали некој можеби има 
конкретни планови за нивна понатамошна ре/употреба.

----
[1] http://mio.gov.mk/?q=node/3221

Поздрав,
Димче Грозданоски
Викимедија Македонија

More information about the Ossm-members mailing list