[2s.mk-friends] КИКА состанок октомври 2012

Gorgi Kosev gorgi.kosev at gmail.com
Wed Oct 24 21:38:36 UTC 2012


1. Од искуство со MOM-ови мислам дека ова
> http://wiki.spodeli.org/Arbeitsbesprechung-20121023
> е само „записник“ на заклучоците, извештај за јавност итн, а не
> записник од тоа како се стигнало до одлуките, т.е. за кои цели, поради
> кои принципи, со кои аргументи за и против.
>
> Во моментов не ми текнува на добар пример, ама еве еден: можеби некој
> не би се сложил со промена на дневниот ред ако знае дека е донесена
> поради принципи со кои што не се сложува итн.
>
> Ова го гледам нешто како во насока на transparent governance of
> hacklab итн. Мислам, би било лицемерно да се бара истото од една
> Влада, а да не се практикува дома.
>
>
Се сложувам и во таа смисла давам предлог секое правило да има
образоложеине (rationale) кое ќе даде одговор зошто тоа правило постои:

https://github.com/skopjehacklab/administration/issues/7
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20121024/a5ee4088/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list