[2s.mk-friends] CCC Хамбург

Vladan Popovic vladanovic at gmail.com
Fri Oct 26 14:24:34 UTC 2012


On 10/26/12 10:52, Zlatko Trajcheski wrote:
> Патем, летот ни поскапел до Дортмунд и сега е 100 евра повратна со мал
> ранец како багаж, за малку поголем кабински багаж се доплаќа по 10
> евра од правец. Доаѓа 120 евра вкупно за авион со рачен багаж.
>
> Avis рент-а-кар во еден правец чини 100 евра за Golf плус 17 евра
> целосно осигурување, а бензинот ќе не чини 40 евра. Вкупно за пат во
> еден правец 157 евра или 31,4 евра по човек во правец, 62,8 евра во
> двата правци.
>
> Значи вкупно за превоз 182,8 евра и 170 евра за сместување по човек.
>
> Вкупно 352 евра.
>
> Не е евтино, може да се побара поевтин рентакар и сместување, тоа накнадно.
Сместувањето и не е толку скапо, а и патот богами. Пред две години 
плативме повеќе за патот (~210е), а сместувањето беше во просек можда 
малку поефтино зошто менувавме хостели и резервации.
~25е по човек од вечер не е многу според мене.

поздрав

-- 
vladan
More information about the Ossm-members mailing list