[2s.mk-friends] Утре е 10 годишнина на Слободен софтвер Македонија

novica novica at on.net.mk
Sat Oct 27 14:06:15 UTC 2012


      28 октомври 2002 година

Се одржа основачкото собрание на Слободен софтвер Македонија. Собранието 
се одржа во тогашниот „Пингвин Паб“ карши автобуската станица „Рекорд“ 
во Скопје. Присутни беа 15 основачи. Беше изгласан првиот статут на 
организацијата и првото раководство. За претседател беше избран Иван 
Стојмиров. Во управниот одбор членуваа уште и: Александар Ников, Арангел 
Ангов, Васко Митанов, Дамјан Георгиевски, Дарко Стојчев и Игор Петрески.

Од: 
http://wiki.spodeli.org/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија

За жал ги немам архивите од тоа време. Кој ја чува тогашната листа на 
hdd може да прати мејлови да се потсетиме.


-- 
ннвц
More information about the Ossm-members mailing list