[2s.mk-friends] Хаклаб Курсеви

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Sat Sep 15 22:16:11 UTC 2012


http://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Курсеви

Ако курсов се одржува во Хаклаб, ова е грешка. „Цена на целиот курс
3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300“

Сосема се коси со основниот принцип - Сподели знаење. Споделување на
знаењето во Хаклаб мора да биде бесплатно и солидарно за да го потикне
другиот да го стори истото со своето знаење што јас го немам.

Треба да стои:
- Курсот/работилницата е бесплатен.
- За да може да го следиш треба да имаш Ардуино+протоборд+УСБ кабел+10
диоди+кабли, понеси ги со себе и дојди.
- Ако немаш може да купиш комплетче кое чини 1800 денари. 1200 денари
се набавна цена, со остатокот од парите донираш пари со кои ќе се купи
пола ист таков комплет за во Хаклаб.

Цените се произволни ги ставив од ракав. Комплетот може да биде и 10k
денари, но мора да има точно што ќе се прави со парите кои се над
набавна цена и да има опција ако веќе ги имаш потребните работи да
дојдеш слободно.

Ова е мое сосема необрзувачко мислење, јас нема да го држам курсот и
реално мојот збор нема тежина како треба да се прави но сакав да се
знае што мислам.

-- 
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list