[2s.mk-friends] Ludum dare competition/game jam

Кристијан Трајковски trajkovski.kiko at gmail.com
Fri Apr 19 09:44:23 UTC 2013


Здраво,
    Реално освен просторот сите други потребни работи треба да бидат
обезбедени од учесниците, иако доколку имате десктоп или два кои можат да
се користат би било одлично, бидејќи можно е некој да нема лаптоп а да има
желба за работа.

    Досега забележав дека има доста заинтересирани така што би дошле
најмалку 10 луѓе, но ќе гледаме да не примиме повеќе отколку што дозволува
просторот (20 луѓе??)


2013/4/19 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>

> Здраво Кристијан,
>
> Следниот викенд повеќето од луѓето се на регионален собир во Белград (
> nsnd.org), меѓутоа хаклбот си има дежурен и во коодринација со него
> може да се организира настанов во КИКА.
>
> Колку што гледам на списокот Висар е дежурен таа недела, така што со него
> ќе се координирате за настанов.
> *
> https://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Дежурства#.D0.9B.D0.B8.D1.81.D1.82.D0.B0_.D0.BD.D0.B0_.D0.B4.D0.B5.D0.B6.D1.83.D1.80.D1.81.D1.82.D0.B2.D0.B0
>
> *
> Колку луѓе отприлика мислите дека ќе има и што друго би ви било потребно?
>
> Поздрав,
> Игор
>
>
>
>
> 2013/4/18 Кристијан Трајковски <trajkovski.kiko at gmail.com>
>
>> Здраво,
>> Јас сум Кристијан, веб и game developer.
>>
>> Следниот викенд (26-28) април ќе се одржува ludum dare, онлајн натпревар
>> за развој на игри http://www.ludumdare.com/compo/rules/
>>
>> За сите игри на наптреварот ќе мора да биде прикачен и сорс код кој ќе
>> биде јавен. Ќе бидат организирани и real world собири (
>> http://www.ludumdare.com/compo/2013/04/04/real-world-ludum-dare-26-gatherings/)
>> па мој предлог е да се организира таков собир и во хаклабот.
>> Ретко има било какви настани во врска со game development кај нас (само
>> Global game jam) па би било добро да се направи нешто во врска со тоа.
>>
>> Мислења, заинтересирани?
>>
>>
>> --
>> Кристијан Трајковски
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>
>>
>
>
> --
> Igor
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>


-- 
Кристијан Трајковски
Beyond Basics
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130419/b6949068/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list