[2s.mk-friends] Ludum dare competition/game jam

Visar Zejnullahu visar.zejnullahu at gmail.com
Sun Apr 21 09:11:26 UTC 2013


Здраво Кристијан,

Настанов може да се организира следниот викенд во Хаклаб. Јас сум дежурен,
а ќе има и други што ќе помагат за организација. Имаме и десктоп и лаптоп
за во случај некој од учесниците да нема. Мислам дека во Хаклабот може да
собере 15 луѓе, за повеќе од таа бројка би било претесно.

Поздрав,
ВисарVisar Zejnullahu


2013/4/19 Кристијан Трајковски <trajkovski.kiko at gmail.com>

> Здраво,
>     Реално освен просторот сите други потребни работи треба да бидат
> обезбедени од учесниците, иако доколку имате десктоп или два кои можат да
> се користат би било одлично, бидејќи можно е некој да нема лаптоп а да има
> желба за работа.
>
>     Досега забележав дека има доста заинтересирани така што би дошле
> најмалку 10 луѓе, но ќе гледаме да не примиме повеќе отколку што дозволува
> просторот (20 луѓе??)
>
>
> 2013/4/19 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>
>
>> Здраво Кристијан,
>>
>> Следниот викенд повеќето од луѓето се на регионален собир во Белград (
>> nsnd.org), меѓутоа хаклбот си има дежурен и во коодринација со него
>> може да се организира настанов во КИКА.
>>
>> Колку што гледам на списокот Висар е дежурен таа недела, така што со него
>> ќе се координирате за настанов.
>> *
>> https://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Дежурства#.D0.9B.D0.B8.D1.81.D1.82.D0.B0_.D0.BD.D0.B0_.D0.B4.D0.B5.D0.B6.D1.83.D1.80.D1.81.D1.82.D0.B2.D0.B0
>>
>> *
>> Колку луѓе отприлика мислите дека ќе има и што друго би ви било потребно?
>>
>> Поздрав,
>> Игор
>>
>>
>>
>>
>> 2013/4/18 Кристијан Трајковски <trajkovski.kiko at gmail.com>
>>
>>>  Здраво,
>>> Јас сум Кристијан, веб и game developer.
>>>
>>> Следниот викенд (26-28) април ќе се одржува ludum dare, онлајн натпревар
>>> за развој на игри http://www.ludumdare.com/compo/rules/
>>>
>>> За сите игри на наптреварот ќе мора да биде прикачен и сорс код кој ќе
>>> биде јавен. Ќе бидат организирани и real world собири (
>>> http://www.ludumdare.com/compo/2013/04/04/real-world-ludum-dare-26-gatherings/)
>>> па мој предлог е да се организира таков собир и во хаклабот.
>>> Ретко има било какви настани во врска со game development кај нас (само
>>> Global game jam) па би било добро да се направи нешто во врска со тоа.
>>>
>>> Мислења, заинтересирани?
>>>
>>>
>>> --
>>> Кристијан Трајковски
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Ossm-members mailing list
>>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>>
>>>
>>
>>
>> --
>> Igor
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>
>>
>
>
> --
> Кристијан Трајковски
> Beyond Basics
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130421/b3a63d87/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list