[2s.mk-friends] SuperFounders meetup: UX so Zlatan Mujcin

Aleksandar Tasev aleksandar.tasev at gmail.com
Mon Dec 2 21:56:13 UTC 2013


Здраво!

Најава за следнава среда, на митап во Суперфаундерс, ќе имаме 
презентација на еден од најдобрите UX експерти во Македонија, Златан 
Мујчин <https://www.linkedin.com/in/zlatanm>. Златан ќе направи спој на 
иновативните технологии и бизнис модели со критичната компонента - 
корисничкиот интерфејс.

Добредојдени сте сите во просториите на Суперфаундерс од 19:00. Ќе 
завршиме до 20:30, па после одиме на Твитер и Блогираме награди во МКЦ 
<https://www.facebook.com/events/601331526580758/>.

Со учесниците во програмата Старт, во среда имаме приватни консултативни 
сесии, со цел да ги лоцираме слабите страни и што поскоро да ги средиме, 
пред крајот на програмата и можноста да ги промовираме пред инвеститори 
и интернационално.

Почнувајќи од 17:00 до 19:00, секој тим има термин од 30 минути за 
преглед на напредокот. Уште утре пишете ми кој термин ви одговара 
најмногу. Ако има поголем интерес, може да останеме и по 20:30.

Ќе правиме преглед на следното:
- Дефинирање на MVP. Што е продуктот, до каде се границите, кој е value 
proposition
- Бизнис моделот
- Elevator pitch
- Prezentacija
- Лендинг веб страна, брендинг, профили на социјални медиуми.
- Валидација на бизнис претпоставките

Бидејќи на сите ви фали по некоја од точкиве, разработете ги во текот на 
утрешниот ден за да имаме што подобра ситуација во среда.

Поздрав
Александар
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20131202/92df4536/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list