[2s.mk-friends] Хаклаб КИКА програма за 18-23 феб

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Feb 13 22:41:53 UTC 2013


Дечки и девојки,

Имам некои предлози за наредната недела во хаклаб па би сакал со ваша помош
да ги допрецизираме или да ги измениме за да напраиме една поактивна и
поинтересна недела во хаклабот. Подолу се моите предлози, ве молам додајте,
коментирајте, сите предлози се добредојдени + за некои работи ќе ми биде
потребна помош

Понеделник 18.02
- прва помош (gnu/linux installfest + ослободи го твојот android телефон)

Вторник 19.02
- СподелиКино: TPBAFK од 19.30ч

Среда 20.02
- СподелиРецепти: Можеме да зготвиме паста со сос, за тоа имаме услови, јас
ќе донесам што фали, сите можеме да учествуваме со средства за намирниците.

Четврток 21.02
- програмирање (транспаретни финансии: 2с.мк доби електронски пристап до
сајтот на НЛБ, целта е да ги направиме донациите (приходите) и расходите
кои што се користат за КИКА достапни за сите членови на хаклабот и целата
заедница) - на располагање имаме изводи во .txt и .xls формат, за
автентикација потребни се само user/pass - ова е отворено за предлози, било
кој јазик, било која идеја за како да го направиме ова лесно достапно на
веб се добредојдени.

Civilian Петок 22.02
- casual sit in, музиче, дружење, дискусија, ден за цивили, не мора да
хакираме ништо посебно, може да го направиме овој петок отворен ден за сите
заинтересирнаи, да ги изложиме работите кои што ги имаме правено досега и
да им објаснуваме на посетителите што и како сме правеле.

Сабота 23.02
- Сподели знаење (малце хардвер: план и решение за претворање на кујната во
lounge area, што имаме? што ни фали? конструкции за неонките (дали би ги
правеле од жици или нешто потешко, одредување место за сите светла и сл, -
отворено за други предлози-).
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130213/0aeb4f22/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list