[2s.mk-friends] Што е „Бори се женски“

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Tue Feb 19 00:19:04 UTC 2013


Што е тоа „Бори се женски“ ? Сега гледам дека во соработка со нив ќе 
биде презентацијата за GWOP и GSOC, а колку што видов од Facebook 
страната, иницјативата е за :

„Бори се женски“ е иницијатива посветена на промовирање на родовата 
рамноправност преку поттикнување дебата во јавната сфера.

Што значи ова ? Како е ова поврзано со GSOC/GWOP и кои се луѓето околу 
Бори се женски.

Истотака зошто нема ништо најавено за тоа на оваа мејлинг листа ?


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information 
Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal 
Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.


More information about the Ossm-members mailing list