[2s.mk-friends] Состанок за КИКА - Сабота 27-ми Јули

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Jul 24 08:57:24 UTC 2013


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 07/24/2013 08:04 AM, Azder wrote:
> Има извештај со заклучоци после секој состанок погрешно наречен МОМ.
> Отсекогаш имало забуна што претставува МОМ, очигледно.

Јас кога сум ги пишувал скоро секогаш сум ги образложувал на кратко
дискутираните точки.

https://wiki.spodeli.org/Arbeitsbesprechung-20130113

Еве ај реално кажи што е проблемот со нивото на детално објаснетите
информации?

> Точно, ти се чини. И минатиот пат не ви беше јасна мојата цел пошто
> ОДОКОЛУ спомнав да има запис од тоа како течела дискусијата (што
> всушност навистина е МОМ), а само со цел да бидам фин и да не потенцирам
> дека сте го разбрале концептот погрешно.

Јас мислам дека забелешките се доволни какви што се, ама *јас* мислам.

> Ако  гледаш изговори и rebounds тоа си е твоја перцепција. Тоа што сум
> одбрал да не идам во хаклаб, веше ВАШ ИЗГОВОР да не ја прифатите идејата
> минатиот пат.

Убаво би било да улетуеш со конструктивност наместо со напади. За
поделбата што си си ја напраил самиот, помеѓу „вас и нас“ или „вие и
јас“, не знам како да ти помогнам, можам само да ти кажам дека грешиш.

Исто така можам да ти дадам еден пријателски совет, да почнеш да доаѓаш
пак и да придонесуваш со идеи, програмирање, пишување MOM и сл. како што
правеше и порано, и ако има нешто што не ти се допаѓа да бидеш вклучен
во процесот на подобрување, бидејќи тоа е единствениот начин да се
подобрат работите.
- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.20 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/

iQEcBAEBAgAGBQJR75b0AAoJEBHeU7MAY5YzP44H/iky2z9V6K7AIM5DGoeyeXIq
FFUoeTwoyQLx9aDCwg38qWsAi6I1aBi/cIts8m9V4r9xS7cmiLbrhMpIXCvcAYQj
4XG2k55k1QlFePorIChjY1kPjfRZEN3ZSalKfX7qE3y2FGinwqwFjCEe9XEIXwSV
5WWhdLgy/esZtqQxzDYD0GJ88ZiE12y07GoUaU/rKXeVCz3C3Z+oJkBtm6zZlXMd
ndnLGy7L8oAmSoP0IRyMFGQPESYju544PnagcUuj0AfQsF/o++YmscIJ/emgZqN8
PI6KODdsaGI6ek9jWWYUUK9/kNbz4ZkFtIyHxvNXj5s10h+LqYA5LBI5X31lYzg=
=w3AQ
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the Ossm-members mailing list