[2s.mk-friends] Состанок за КИКА - Сабота 27-ми Јули

novica novica at on.net.mk
Mon Jul 29 05:19:07 UTC 2013


> Слободен Софтвер продолжува да учествува финансиски како член
> на хаклабот. 

Може некој да објасни како Слободен софтвер Македонија ќе биде член на
хаклабот? Организацијата ќе има право на глас? Ќе биде рамноправна со
сите други членови што се (физички) лица?> Една од причините за избирање на овој модел е тоа што се
> увиде дека има доволно луѓе кои месечно ќе плаќаат за одржување на
> просторот и плаќање кирија.


Then again, ако има доволно луѓе зошто 2с.мк да биде и понатаму вклучена?


-- 
ннвц


More information about the Ossm-members mailing list