[2s.mk-friends] Бесплатни full-text книги од ACM

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Sat Mar 9 14:00:33 UTC 2013


Update: не сите од книгите се достапни за download, иако се излистани. За
некои бара ACM Professional Membership кој се плаќа. Други мора да се
читаат online преку некој нивен систем.


2013/3/9 Andrej T. <andrejtrajchevski at gmail.com>

> Минатиот GSoC сите примени студенти добија една година претплата на ACM
> (Association for Computing Machinery). Денеска видов дека една од работите
> кои следуваат со претплатата е бесплатно преземање на голем број tech книги
> од нивната библиотека.
>
> Направив листа од сите книги кои ги нудат:
>
> https://gist.github.com/whoeverest/5124120
>
> Ако некоја од книгиве ви се види интересна, пратете порака на групава, ќе
> ја симнам и ќе ви ја пратам на email. :-)
>
> Андреј Т.
>
> --
> Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
>-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130309/76a8a6ea/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list