[2s.mk-friends] Google reader egzodus..

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Sun Mar 17 18:23:37 UTC 2013


https://bugs.spodeli.org/issues/309 (Google Reader егзодус)

- Tiny RSS (http://tt-rss.org/redmine/projects/tt-rss/wiki) изгледа
како ок self-hosted решениe и највеќе има чувство на GReader.
- NewsBlur (https://github.com/samuelclay/NewsBlur) изгледа исто ок,
ама повеќе pre-requisites има за инсталација. А веќе има cloud верзија
на newsblur.com (кога работи)
- Другите cloud или self-hosted на http://www.replacereader.com/

Дигнав кај мене демо верзија за tiny-rss. Кој сака јузер нека ми каже,
за повеќе луѓе да тестираме што значи multi-user решение и дали
одговара да користиме заедничко.

Ако некој дигне Newsblur исто јас би сакал да го пробам.

Инаку почнав превод, ако некој сака да помогне. До вторник што стигнам
ќе му направам на типот pull request.
(https://github.com/glisha/Tiny-Tiny-RSS/tree/master/locale/mk_MK/LC_MESSAGES)


-- 
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list