[2s.mk-friends] Google reader egzodus..

Blagoj Petrushev b.petrushev at gmail.com
Wed Mar 27 00:34:01 UTC 2013


Здраво,

Моето решение користи dropbox + akregator, но не гледам зошто не може
да се користи која било друга комбинација на cloud-storage + локален
rss читач.

1) го импортирам google-reader XML dump-от во akregator.
2) го копирам
     [HOME]/.kde4/share/apps/akregator
некаде во мојот дропбокс :
     [DROPBOX]/xy/akregator
3) физичката патека на конфигурацијата akregator ја заменувам со
симлинк до онаа на дропбокс

Понатаму, на секој компјутер што го користам само го правам третиот
чекор. Сите промени (прочитан фид, нов update) се зачувува директно на
дропбокс.

Знам дека е очигледно ама сакав да објаснам како работи.

Поздрав,
Баже


More information about the Ossm-members mailing list