[2s.mk-friends] Предавање на ФИНКИ за GSoC / 2013

Gorjan Petrovski mogi57 at gmail.com
Thu Mar 21 16:53:54 UTC 2013


Kudos за иницијативата!


2013/3/21 Boris Kuzmanov <boriskuzmanov2 at gmail.com>

>  On 21.03.2013 15:59, Andrej T. wrote:
>
> Дечкеј,
>
>  Минатата година имаше предавање на ФИНКИ за GSoC, после кое дојдоа во
> Хаклаб доста луѓе од кои некои останаа во заедницата - на пример јас.
> Предлагам оваа година да го повториме целиот тој филм и да одржиме пак
> предавање за Summer of Code како и за Слободен Софтвер.
>
>  За ова ќе треба да се договориме кој ќе збори, каде и кога.
>
>  Минатата година зборуваа Дамјан, Тамара, Драган и Горјан; оваа година
> говорниците е најлогично да бидат студенти што работеа на последниот GSoC,
> а не зборувале минатата година; тоа сме јас, Ана и Јованка. Освен нас,
> некој ќе треба да зборува и за 2с.мк.
>
>  Згодно е предавањето да биде пак во некој амфитеатар, ама за просторија
> ќе треба да се договориме со факултетот.
>
>  Кога? Откако ние ќе се договориме, ќе им пратиме мејл на ФИНКИ. Јас до
> 1-ви можам било кога, а и после тоа сум океј само ќе треба да знам некој
> ден однапред, да кажам на работа. Другите?
>
>  Ping Ана, Јованка. :-)
>
>
> Чисто информативно:
> Од 6 - 13.04 има колоквиумска, така да гледајте да биде или во текот на
> следната недела или после колоквиумска, бидејќи ќе има многу помал одѕив.
>
> Поздрав
>
> --
> Boris Kuzmanov
> Author at IT.com.mk && WordPress Developer
> [ LinkedIn <http://linkedin.com/in/bkuzmanov> · Twitter<https://twitter.com/kuzman0v> Facebook <https://facebook.com/kuzman0v> · Kuzmanov.info<http://kuzmanov.info>]
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130321/df24a758/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list