[2s.mk-friends] Google reader egzodus..

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Wed Mar 27 11:56:05 UTC 2013


>
> Повеќето од луѓето кои ги знам се ориентираа кон TinyTinyRss, Георги го
> хостира.
> web апликација е, има remote API, така да можеш да и пристапиш и од
> Android апликација (веројатно и од други). Можеш да си го читаш од секаде,
> дури и на туѓ компјутер.
>
> имплементацијата е PHP, но изгледа и функционира одлично. Можда уште
> 2-фактор auth му фали, но па тоа се прави и на ниво на web сервер ако треба.
>

Еве уште една opensource варијанта која можете да ја користите.
(web, android, iphone/ipad)

http://newsblur.com/
https://github.com/samuelclay/NewsBlur

имате и опција Import from Google Reader.

Поздрав.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130327/c60aef93/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list