[2s.mk-friends] КИКА состанок 08.05.13

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Wed May 8 19:54:31 UTC 2013


On 30.04.2013 18:48, Arangel Angov wrote:
> 8ми мај (среда) - 19ч во КИКА.
>
> да видиме до кај сме со финансии, куќен ред, членови, што понатаму?
>
> отворено за сите заинтересирани.

Дневниот ред беше на, каде што ги запишувавме и забелешките:
http://piratepad.net/kikasostanok


присутни беа (мање више): Тамара, Уфо, Новица, Стама, Дамјан, Бидик, 
Ковач, Миопа, Гоце.


Во врска со финансиите,
· во моментов имаме 43000 MKD буџет за хаклаб
   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
· 12915 MKD ни е месечна кирија
·  1076 MKD ни е месечен ПДД
· струја и вода - не знам во моментов
   (да речеме вкупно 3000 денари месечно средна вредност)
· приходи од 8.5.2012 до 8.5.2013 биле 209316 МКД (~17400 MKD месечно)
   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест

Плаќање на сметки и тековни трошоци:
· струја и вода - мора во кеш во банка / пошта
· интернет (телекабел, близу) НЕМА СМЕТКИ
· кирија - ако има доволно пари може да се плаќа со траен налог
· персонален данок на доход за издавање на станот 8.08% (ако има доволно 
пари може да се плаќа со траен налог)
· Јованка се согласи да ги уплаќа парите во банка/пошта

тргнување на забраната за пиење на алкохол (пиво) во хаклаб - одбиено со 
5 против, 1 за


за точките: куќен ред, членови, што понатака, содржини и активности, 
мисија… - немаше посебен интерес да се дискутираат.

Игор Стама изрази загриженост за генералната незаинтересираност по овие 
прашања, а и јас го делам тој сентимент дека хаклабот луѓе ко да си го 
сфаќаат за даден.


-- 
дамјан


More information about the Ossm-members mailing list