[2s.mk-friends] КИКА состанок 08.05.13

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon May 20 17:41:01 UTC 2013


да пробаме уште еднаш.

недела 26ти. 16.30ч хаклаб - да почнеме во 17ч. бидете таму во 16.30ч ако
доцните не упаѓајте со трети муабети и поздравување со сите дека не можеме
да одржиме состанок воопшто.

дневниот ред останува ист, односно сите недискутирани ствари минатиот пат и
во разно ако некој сака нешто друго да додаде.


2013/5/8 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>

> On 30.04.2013 18:48, Arangel Angov wrote:
>
>> 8ми мај (среда) - 19ч во КИКА.
>>
>> да видиме до кај сме со финансии, куќен ред, членови, што понатаму?
>>
>> отворено за сите заинтересирани.
>>
>
> Дневниот ред беше на, каде што ги запишувавме и забелешките:
> http://piratepad.net/**kikasostanok <http://piratepad.net/kikasostanok>
>
>
> присутни беа (мање више): Тамара, Уфо, Новица, Стама, Дамјан, Бидик,
> Ковач, Миопа, Гоце.
>
>
> Во врска со финансиите,
> · во моментов имаме 43000 MKD буџет за хаклаб
>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
> · 12915 MKD ни е месечна кирија
> ·  1076 MKD ни е месечен ПДД
> · струја и вода - не знам во моментов
>   (да речеме вкупно 3000 денари месечно средна вредност)
> · приходи од 8.5.2012 до 8.5.2013 биле 209316 МКД (~17400 MKD месечно)
>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
>
> Плаќање на сметки и тековни трошоци:
> · струја и вода - мора во кеш во банка / пошта
> · интернет (телекабел, близу) НЕМА СМЕТКИ
> · кирија - ако има доволно пари може да се плаќа со траен налог
> · персонален данок на доход за издавање на станот 8.08% (ако има доволно
> пари може да се плаќа со траен налог)
> · Јованка се согласи да ги уплаќа парите во банка/пошта
>
> тргнување на забраната за пиење на алкохол (пиво) во хаклаб - одбиено со 5
> против, 1 за
>
>
> за точките: куќен ред, членови, што понатака, содржини и активности,
> мисија… - немаше посебен интерес да се дискутираат.
>
> Игор Стама изрази загриженост за генералната незаинтересираност по овие
> прашања, а и јас го делам тој сентимент дека хаклабот луѓе ко да си го
> сфаќаат за даден.
>
>
>
>
>
>
>
> --
> дамјан
> ______________________________**_________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
> https://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130520/f04b59df/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list