[2s.mk-friends] КИКА состанок 08.05.13

Visar Zejnullahu visar.zejnullahu at gmail.com
Mon May 20 18:04:11 UTC 2013


+1

Visar Zejnullahu


2013/5/20 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>

> да пробаме уште еднаш.
>
> недела 26ти. 16.30ч хаклаб - да почнеме во 17ч. бидете таму во 16.30ч ако
> доцните не упаѓајте со трети муабети и поздравување со сите дека не можеме
> да одржиме состанок воопшто.
>
> дневниот ред останува ист, односно сите недискутирани ствари минатиот пат
> и во разно ако некој сака нешто друго да додаде.
>
>
> 2013/5/8 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>
>
>> On 30.04.2013 18:48, Arangel Angov wrote:
>>
>>> 8ми мај (среда) - 19ч во КИКА.
>>>
>>> да видиме до кај сме со финансии, куќен ред, членови, што понатаму?
>>>
>>> отворено за сите заинтересирани.
>>>
>>
>> Дневниот ред беше на, каде што ги запишувавме и забелешките:
>> http://piratepad.net/**kikasostanok <http://piratepad.net/kikasostanok>
>>
>>
>> присутни беа (мање више): Тамара, Уфо, Новица, Стама, Дамјан, Бидик,
>> Ковач, Миопа, Гоце.
>>
>>
>> Во врска со финансиите,
>> · во моментов имаме 43000 MKD буџет за хаклаб
>>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
>> · 12915 MKD ни е месечна кирија
>> ·  1076 MKD ни е месечен ПДД
>> · струја и вода - не знам во моментов
>>   (да речеме вкупно 3000 денари месечно средна вредност)
>> · приходи од 8.5.2012 до 8.5.2013 биле 209316 МКД (~17400 MKD месечно)
>>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
>>
>> Плаќање на сметки и тековни трошоци:
>> · струја и вода - мора во кеш во банка / пошта
>> · интернет (телекабел, близу) НЕМА СМЕТКИ
>> · кирија - ако има доволно пари може да се плаќа со траен налог
>> · персонален данок на доход за издавање на станот 8.08% (ако има доволно
>> пари може да се плаќа со траен налог)
>> · Јованка се согласи да ги уплаќа парите во банка/пошта
>>
>> тргнување на забраната за пиење на алкохол (пиво) во хаклаб - одбиено со
>> 5 против, 1 за
>>
>>
>> за точките: куќен ред, членови, што понатака, содржини и активности,
>> мисија… - немаше посебен интерес да се дискутираат.
>>
>> Игор Стама изрази загриженост за генералната незаинтересираност по овие
>> прашања, а и јас го делам тој сентимент дека хаклабот луѓе ко да си го
>> сфаќаат за даден.
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> --
>> дамјан
>> ______________________________**_________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
>> https://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>>
>
>
>
> --
> Арангел
> xmpp/mail
> ufo \o/ linux.net.mk
> http://blog.spodeli.org
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130520/c2a42fb2/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list