[2s.mk-friends] изворен код во сопственост на јавна власт

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri Nov 15 10:13:51 UTC 2013


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 14.11.2013 22:25, Georgi Stanojevski wrote:
> почитува. Но и да се почитува ова воопшто не значи дека изворниот код
> за тие custom софтверски решенија ќе биде и јавно достапен.

И да е така пак е подобро од сегашната ситуација. Има еден куп
институции што имаат купено custom развиен софтвер а никогаш никој не
спомнал ништо за кодот. И после коа сакаат да го раскинат или да не го
продолжат договорот со фирмата (а веќе се зависни од нивниот софтвер)
тогаш им светнува дека им треба кодот за да најдат као наоводно некој
„посериозерен“ да им го оддржува :)

И тука улетуваат мн јаки цифри после и се чешаат сите, така да
претпоставувам дека ова е нивното решение за тој проблем.
- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.22 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/

iQEcBAEBAgAGBQJShfPfAAoJEBHeU7MAY5Yz4MQIAMHoqWxFlCTmQonpjrgidjDt
riR2SIkmI6x5qUQG2KhXFJiWuYvmEH7G04lqWoBA6c/b9f0NRSUTJtwZBekqSP6l
t5J0ZDMcLr/azwdEq1hi4S6NUxdQm4D5acDcT30pMTIoHZqWLPFCbczA4JoPFDYO
ejv+3KW+zAG2sYWTKRu0ZcxlgScWBRCXk25TuW2W1bqeRmzE4GOnM/7p6PsItxiG
74o8G1pZnVBI/V+GEYodx7Rtp3uwRlnjem1flNvAfKrvrOkfxKe/w4ZijHpSTigK
dNxSrQiVFBjERD/Hbp2xkdEgyRy/K6y8pmFhZrkLsFkq6Txk7mOioRu+fV3ckCA=
=Sa18
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the Ossm-members mailing list