[2s.mk-friends] Firefox OS bug-ови

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Mon Nov 18 14:29:39 UTC 2013


Откога го пративме преводот на Firefox OS (т.е. gaia интерфејсот) 
веројатно некој автоматски систем за тестирање има отворено скоро 
100тина багови на mozilla bugzilla-та:

https://bugzilla.mozilla.org/buglist.cgi?quicksearch=b2g%20macedonian


Повеќето се за „..truncated text..“ пошто македонскиов јазик е 
по-verbose од англискиот и не го собира текстот во ограничениот простор 
на мобилен телефон.

Така да кој сака да помогне и има време да помине низ дел од овие 
bug-ови и да остави коментар со предлог решение за преводот, а да го 
собира - ќе помогне многу.


На https://bugzilla.mozilla.org може да се логирате и со Mozilla 
Persona, така да не е многу напор регистрацијата
-- 
дамјан


More information about the Ossm-members mailing list