[2s.mk-friends] Firefox OS bug-ови

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Mon Nov 18 15:00:30 UTC 2013


2013/11/18 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>:

> https://bugzilla.mozilla.org/buglist.cgi?quicksearch=b2g%20macedonian
>
>
> Повеќето се за „..truncated text..“ пошто македонскиов јазик е по-verbose од
> англискиот и не го собира текстот во ограничениот простор на мобилен
> телефон.

Како да видиме кој е оригиналниот текст? Јас не се снаоѓам ако воопшто
го има некаде англискиот стринг на багот?

Еве пример https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=938404 и
сликата https://bug938404.bugzilla.mozilla.org/attachment.cgi?id=831878


--
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list