[2s.mk-friends] Покана за третиот сартап митап

Aleksandar Tasev aleksandar.tasev at gmail.com
Tue Oct 15 14:45:10 UTC 2013


Можеби не те разбрав убаво, но сега како што сфаќам сакаш интервјуа да 
правиш уште пред да пропаднат... Некако ми нема логика тоа, однапред да 
ги урочуваме :) Морбидно е малку, да се интервјуираат за неуспех, кога 
сеуште не се ни обиделе.

Ај да видиме нека тргне работата, ти биди вклучен во активностите, и од 
прва рака ќе можеш да документираш, и да гледаш во логот на програмата.

Инаку како програма за пред инвеститорите, тие статистики ни се клучни 
да ги водиме и унапредуваме.

Поздрав
АOn 10/15/2013 04:35 PM, novica wrote:
>> Инаку добра ти е идејата за документирање на неуспесите на стартапите.
>> Важно е да се докуменираат од аспект на учење од нив и од аспект да се
>> смени трагичната културна перцепција на неуспехот во Македонија.
>
> Ако е прифатливо можеби треба да зборувате меѓу вас дали би дозволиле
> нешто вакво да се прави со луѓето што ќе учествуваат во програмата. Дали
> учесниците да се согласат однапред. И дали да се водат тие интервјуа во
> стартап центарот.
>
> За жал во среда ќе бидам во хаклаб, има во истото време планиран
> настано, но ако успеете да поразговарате за ова и ако е прифатливо, те
> молам пиши назад овде.
>More information about the Ossm-members mailing list