[2s.mk-friends] Social Freelancing во Хаклаб

novica novica at on.net.mk
Sat Oct 19 15:46:30 UTC 2013


> Па, кажете мислење. :-)

Дискусијата за тоа кој, како и кога може да го користи хаклабот неколку
пати сме ја имале на состаноци и не сме донеле заеднички став за тоа.

Тоа што ти сега го предлагаш во суштина е coworking space за кој што
нема да се плаќа. Тоа е нонсенс.

Од една страна официјалниот coworking простор во градов се отвори и има
ценовник за freelance-ери да одат и користат маса, столче, струја и
интернет.

Од друга страна хаклабот отсекогаш бил замислен како простор за
заедницата каде заеднички ќе напредува идејата за слободен софтвер и
слично. Се разбира ад-хок понекогаш можеби и се работело, но тоа никогаш
не било стандардна пракса

Како што стојат работите во моментов јас сум против хаклабот да се
пренаменува на ваков начин, дури и кога би се договориле дека за
услугите што тој простор ги нуди ќе се плаќа пари како во други
coworking простори.

-- 
ннвц


More information about the Ossm-members mailing list