[2s.mk-friends] Social Freelancing во Хаклаб

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri Oct 25 10:52:53 UTC 2013


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 19.10.2013 17:46, novica wrote:
> Тоа што ти сега го предлагаш во суштина е coworking space за кој што
> нема да се плаќа. Тоа е нонсенс.

се слагам со ова у принцип.

од друга страна да се користи хаклабот како таков простор додека нема
никој во него преку недела може да не е лоша идеја, али ако доаѓаш таму
да ја користиш инфраструктурата, струјата тоа кошта пари и треба да
платиш - ова е битното, неам против нишо друго.

досеа неколку пати не сме го дале просторот на организации и групи на
луѓе кои што се занимаваат со нешто и не остваруваат никаков профит, не
глеам зашо би спонзорирале некои си луѓе што можеби никогаш после нема
да се вратат у хаклаб, која е поентата?

ако збориме за регрутирање луѓе има милион активности кои што може да се
организираат, а другар секако дека моеш да донесеш и да му покаеш, али
не да се претвара у погоре наведеното хаклабот.
- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.22 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/

iQEcBAEBAgAGBQJSak2FAAoJEBHeU7MAY5Yza7IIAKVoEdbIaZvcahx+rFrCJuyY
pniPhKf3BMhTfw765RaQTdUFKmkQUC6e3HBoz0j6tJMQzCfmuQBUDBvt7BSO47Xu
mw9XwLk+93bmjnqF5BNrFcuOkqa6SPYDuOH/rSBP0tBBMZA28m6pDehZGdlfoMWE
sLE5cYkUrpKgP2j/W31EPYEFwOsC4n+GX8PMPEIziF9AQ/lFiWjtFWWm0bITEjgk
E06CcmHeNKMA10tfE9GusesderMw6lI7vb+ZlSc3+5yDw4Ql8R5OJOB04fE+wyzz
B052qSHuPbNpZ0TDphUyIkrKEiFIRrixu/7TjxU2SUzt9rbHSQjQqN8mejNJslk=
=Y/YW
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the Ossm-members mailing list