[2s.mk-friends] статистика во хаклаб

Misha Popovikj popmisa at gmail.com
Mon Oct 28 10:12:05 UTC 2013


Моментално на Курсера оди курс за Вовед во статистика и користење на R.

Курсот е интересн а неколку луѓе од хаклаб си го следат индивидуално.

Можеби не е лошо да се организираме па да поминеме низ предавањата заедно,
или пак можеби тоа да го организираме на наш начин преку размена на знаење.

Не знам кој ден би можело ова да се прави. Бидејќи се приближува сезона со
греење, можеби не е лошо ова да се прави како паралелен програм во
„зафатен“ ден... да речеме четврток или сабота.

Идејата зошто ова би го правеле во хаклаб е на некој начин да научиме и
малку R кој зема замав низ општествените науки.

Јас од денес паралелно следам и еден курс за малку понапредни анализи па
можам да го вклопам и тоа во размената.

Во минатото со Новица следевме еден курс каде R беше претставен како алатка
за организирање на податоци пред воопшто да се прави анализа. Тоа е уште
поблиску до програмирање...

Што викате?

Миша
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20131028/e579e186/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list