[2s.mk-friends] хаклаб, пари и недоверба

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Sat Nov 15 10:23:00 UTC 2014


> мотивите. Затоа оставам 48 часа (овој викенд) парите да се вратат -- no
> questions asked, или ако тоа било случај, да се понуди објаснување дека

Се сложувам.

> Ако тоа не се случи, мојот предлог е 2с.мк (организацијата што го има
> договорот за закуп и се грижи за сите заебанции) е закупот на просторот
> да се откаже заклучно со 31.12.2014.

Не е моја одлука што ќе прави 2смк со договорот, ама не мислам дека
ова е причината за прекинување на закупот. Ова е причина да
дискутираме и да најдеме начин за решавање на проблемот.

> *Просто: НЕ можеме да имаме заеднички простор ако не постои заедница.*

Кога сме кај пари, ако може три пакети клуб мате од фрижидер да се
испијат со доверба и секој да остава по 100 денари, значи има
заедница.

Нема да се скриеме во дупка затоа што некој не знае што е заедница.
Хаклабот го правиме да биде јавен простор и инклузивен за што е повеќе
луѓе со комплементарни размислувања, ама ако е јавен простор ќе има и
вакви.

Ќе собереме 200 евра повеќе и ќе покажеме дека заедно сме посилни.


Не го пишувам ова од позиција на основач на 2с.мк и на КИКА пошто не
гледам што е поентата тоа да се потенцира во овој случај.

--
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list