[2s.mk-friends] хаклаб, пари и недоверба

novica novica at on.net.mk
Mon Nov 17 08:58:15 UTC 2014


> Овоа е прв случај да снема пари од хаклабот и одма да го затвараме? За
> 48 часа ни мање ни више ...

одговарам овде, али општ е одговорот.

затварање е полесно него сите други опции, а тие се:
да се смени брава
да се воведе строг систем на држење клучеви
да се обезбеди дека нема да има повеќе дупликати од тие што се *службени*
да се одредат построги критериуми за работа на дежурниот
...
и конечно (со задоцнување од икс време) да се пријави во МВР (бидејќи е
кражба)

сѐ ми се чини дека нема воља за тоа, но добро, можеби грешам.

-- 
ннвц


More information about the Ossm-members mailing list