[2s.mk-friends] Оглас за вработување

Ljupco Vangelski ljupco.vangelski at gmail.com
Thu Feb 12 20:47:29 UTC 2015


Здраво,
VapourApps е нова StartUp компанија од Македонија посветена на изработка 
на решение за приватен клауд, со повеќе интегрирани open source 
апликации. Основата е OpenStack и целиот софтвер ќе биде слободен.

Имаме потреба од:
1. Систем администратор
  - администрација на OpenStack клауд системи,
  - работа со Puppet/ZeroMQ/SaltStack,
  - менаџирање на имиџи од предефинирани Gnu/Linux аплајанси.
2. Помлад програмер
  - Python/Django бекенд програмирање,
  - автоматизирано провизионирање на виртуелни сервери,
  - изработка на APIја за OpenStack и Gnu/Linux аплајанси.

Потребни квалификации:
- Желба за работа со GNU/Linux, FreeBSD, OpenStack;
- Предходно работно искуство не е неопходно.

Заинтересираните нека ми пишат на: ljupco.vangelski at vapour-apps.com

Исто така, ако сте заинтересирани од било кој друг аспект за нашиот 
проект - слободно можете да ме контактирате.

Поздрав,
Љупчо

-- 
Љупчо Вангелски

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20150212/8d72e7cb/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list