[2s.mk-friends] Студентски хакатон „Програмирај за подобро високо образование“

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Mon Feb 23 11:16:39 UTC 2015


И тука зборував на темава:
http://it.com.mk/it-nastan-ajde-da-napravime-kul-aplikacii-na-studentski-hakaton/

2015-02-23 12:14 GMT+01:00 Andrej T. <andrejtrajchevski at gmail.com>:

> На 7-ми и 8-ми март (сабота и недела) во тек на 48 часа ќе се одржи
> студентски хакатон во просториите на МОФ.
>
> Идејата на хакатонот е да се изработуваат апликации кои учесниците сметаат
> дека ќе го подобрат високото образование. Таргет група се студенти, на
> додипломски и постдипломски кои имаат барем малку искуство со програмирање.
> Од студентите ќе се очекува да си донесат лаптоп на кој ќе имаат поставено
> развојна околина.
>
> Па, кој е заинтересиран може да се пријави на линков:
> http://www.mof.mk/studentski-hakaton/
>
> Андреј
>-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20150223/c66dbb14/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list