[2s.mk-friends] Студентски хакатон „Програмирај за подобро високо образование“

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Wed Mar 4 14:11:53 UTC 2015


кој ќе доаѓа утре на средбата ментори - студенти? не е обавезно, али
пожелно е сите ментори да дојдат, да се координираме

2015-03-03 17:34 GMT+01:00 Andrej T. <andrejtrajchevski at gmail.com>:

> Ова ми стигна сега
>
>
>> Здраво здраво,
>> по прегледаните апликации кои ги испративте, ви пишувам да ве известам
>> дека вашите тимови се примени да учествуваат на студентскиот хакатон кој ќе
>> се одржи овој викенд (7-8ми март) во просториите на МОФ.
>> Така, вашите тимови, заедно со уште десет други ќе програмираат апликации
>> за подобро високо образование во Македонија. Натпреварот ќе се одвива под
>> менторство на 10 ментори од Хаклаб КИКА.
>> 1. Агенда
>> Хакатонот ќе започне во сабота, во утринските часови, а ќе заврши со
>> прогласување на победничкиот тим во недела во вечерните часови. Утре ќе ви
>> ја испратам  агендата.
>> 2. Оброци
>> Би сакала да ве замолам еден од вашите тимови да ми испрати листа какви
>> оброци сакаат членовите на тимовите (вегетаријански/невегетаријански), за
>> да можеме да имаме увид каква храна да донесеме.
>> 3. Пред хакатон дружба
>> Ќе правиме неформална собиранка овој четврток (5март) во 20 часот,во MAD
>> кујна, блиску Ленинова (меѓу Кала и Круг). Би било кул да дојдете, и да
>> запознаете дел од луѓето од МОФ и Хаклаб, и да си подискутираме за идеите
>> за апликациите и слично.
>> Ве молам пишете ми кој ќе доаѓа (може ова да го стори еден од тимот, да
>> пише колку луѓе ќе доаѓаат од тимот), за да знаеме колку места да
>> планираме.
>> 4. Контакт за информации
>> За прашања во врска со програмирање и компјутерски програми, слободно
>> може да го контактирате Андреј од КИКА (andrejtrajchevski at gmail.com). Во
>> врска со логистички прашања (простор, храна, локација), пишувајте на овој
>> маил (policy at mof.org.mk).
>> 5. Промена на број на тимови/членови
>> Многу би ни значело ако навремено не известите доколку откаже некој член
>> на вашиот тим, или доколку вашиот тим сака да откаже учество. Ова ни значи
>> во поглед на логистичкото планирање на хакатонот.
>> Голем поздрав,
>> Сандра Живковиќ
>> Проектен координатор во Младински образовен форум
>
>
> 2015-03-03 13:35 GMT+01:00 Jovanka Gulicoska <jovanka.gulicoska at gmail.com>
> :
>
>> Маичка L.
>> И јадам месо.
>>
>> 2015-03-03 10:49 GMT+01:00 Ana Risteska <a.risteska at gmail.com>:
>>
>>> Маичка - ако е машки модел S, ако е женски L.
>>> Јадам месо.
>>>
>>> 2015-03-03 10:44 GMT+01:00 Azder <azhder at gmail.com>:
>>>
>>>> - зависи од калапот, но најчесто L се погаѓа
>>>> - месо месо, како тргнало уште малце и вегетеријанци
>>>>
>>>> --
>>>> Се читаме (Se chitame).
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> Ossm-members mailing list
>>>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>>>
>>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Ossm-members mailing list
>>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>>
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>
>>
>
>
> --
> Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
>-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20150304/8fb67d53/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list