[2s.mk-friends] Прашање за синтетизатор на говор за Македонски јазик

Damjan Dimitrioski damjandimitrioski at gmail.com
Mon Apr 4 06:28:10 UTC 2016


espeak поддржува:
espeak -vmk+f4
(каде f е female, m = male, и има гласови m1, f1 и тестирај си

ова можи да се врзи на KDE или има ѝ C библиотека, python bindings и др.
работи, како и source.

Поздрав,
Дамјан Димитриоски.

2016-04-04 1:37 GMT+02:00 Petre Lameski <lameski at gmail.com>:

> Здраво на сите,
>
> Ве молам, доколку некој знае, да ми пише дали постои некаков готов софтвер
> во Македонија кој е способен за синтетизирање на говор од текст за
> Македонски јазик. Ако е слободен за користење би било супер, а ако е
> отворен уште подобро.
>
> Поздрав,
> Петре
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160404/6ebdd844/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list