[2s.mk-friends] Проверка на правопис на македонски со Hunspell

Azder azhder at gmail.com
Mon Apr 4 14:27:50 UTC 2016


Кхм...

docx_to_markdown.bat   Преведено упатството од docx во markdown   18
hours ago
upatstvo.docx          Дополнување во упатството
        15 hours ago

Малку гњавачки ќе биде ова .bat да се извршува постојано (посебно на linux
/ osx),
а и github и така не поддржува прикажување .docx на сајтот.

Не е подобро и полесно само README.md (или upatstvo.md) да се менува,
а од него да се генерира .html, .docx итн?


2016-04-04 15:48 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:

> Супер!
>
> https://github.com/gocemitevski
>
> Поздрав,
> Гоце
>
> --
>
> Goce Mitevski
> Independent Graphic and Web Designer
>
>http://www.nicer2.com/
>http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>
>
> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>
>
> 2016-04-04 0:14 GMT+02:00 Димитриј Мијоски <dmjpp at hotmail.com>:
> > Здраво до сите,
> >
> > ќе почнам нова тема за ова. Еве почнав со работа до некаде
> https://github.com/dimztimz/hunspell-mk
> > Мислам дека следна фаза е да се најдат луѓе. Засега сите од овде што се
> заинтересирани нека ми пратат сметка од Гитхаб за да ги додадам на проектот.
> >
> > Димитриј.
> > _______________________________________________
> > Ossm-members mailing list
> > Ossm-members at lists.softver.org.mk
> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>-- 
Се читаме (Se chitame).
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160404/4ee89d45/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list